top of page
Search

Jauns sākums



Pēdējos dažus mēnešus esmu veltījusi savu laiku, lai pārformulētu savu misiju, vīziju un vērtības. Tas ir pamata solis, apsverot jaunus sākumus, vai ne? Tieši tā, kā teikts mācību grāmatā. Tomēr mans ceļš uz jaunas misijas, vīzijas un vērtību noteikšanu bija diezgan bedrains un ar virāžām. To es nebiju gaidījusi no sevis -  karjeras un pārmaiņu vadības profesionāļa. Šajā blogā apkopoju savu pieredzi, lai  tavs ceļš, meklējot jaunu sākumu – darbā, biznesā vai dzīvē, būtu raitāks.


Pirms kaut kas jauns var sākties, kaut kam citam ir jābeidzas. Manā gadījumā es biju sasniegusi visus mērķus, ko biju izvirzījusi, sākot savu solo vai mammas uzņēmējdarbību. Tas man prasīja 10 gadus, bet es beidzot sasniedzu visus savus mērķus—ģimenē, biznesā, personīgajā attīstībā un finansēs.


Es sāku ar to, ka slēdzu dažas ilggadējas sadarbības un savu darbu akadēmiskajā vidē. Tomēr tas nenesa gaidīto atjaunošanās sajūtu. Drīzāk viss turpinājās pēc inerces.

Es sāku dažus jaunus projektus. Kopā ar partneriem mēs izveidojām izglītības platformu pārmaiņu vadībā, www.vadiparmainas.lv. Es arī sāku rakstīt grāmatu par cilvēku vadību. Tomēr gaidītais jaunās enerģijas pieplūdums nebija klāt.


Tad es nolēmu visu atlikt malā. Radās iespēja, un četrus brīnišķīgus mēnešus es biju brīva. Es šo laiku pavadīju mācoties un rūpējoties tikai par sevi. Pēc mana studiju-spa Bufalo Universitātē es atgriezos mājās un pilnībā iesaistījos dzīvē un darbā. Vēlāk, kad mēģināju apkopot, kas patiesībā notika 2023. gadā, es saskaitīju vairāk nekā 30 jaunus piedzīvojumus. Maznozīmīgākie no šī saraksta bija redzēt vaļus un sarokoties ar Prezidentu.

Neskatoties uz to, es joprojām jutos neapmierināta. Es turpināju iet ar plūsmu, nelaimīga, tomēr neapzinoties, ka man trūkst manas zvaigznes (mērķa), kam sekot. Es paņēmu brīvu nedēļu, lai pavadītu to klusumā.


Šajā laikā man ienāca prātā ideja pieteikties uz iekšējo vakanci manā universitātē. Dziļi sirdī es zināju, ka tas bija zaudēts gadījums. Ja mani būtu nopietni apsvēruši kā kandidātu, es jau būtu saņēmusi darba piedāvājumu. Tomēr man bija nepieciešama šī pieredze, tāpēc es pieteicos. Es nesaņēmu darbu, bet ieguvu skaidrību par to, kas man vajadzīgs.

Intervijas procesā es vairākkārt dzirdēju sevi sakām, ka man nav skaidrības par organizācijas stratēģiju. Tad man pieleca—man pašai nebija savas stratēģijas nākotnei. Es nepārtraukti prasīju skaidrību no citiem, bet problēma bija tā, ka man nebija savas. Es projicēju šo problēmu!


Pēc trim koučiem un septiņām koučinga sesijām esmu tagad skaidrībā par savu nākotnes stāstu. Tas būs par tevi — cilvēku, kas mīl brīvību, draudzējas ar tehnoloģijām, veido globālu karjeru, aug personīgi un profesionāli, ir ambiciozs un meklē iespējas veicināt mieru un sadarbību.


Tātad, ko var mācīties no mana stāsta?


1.      Ik pēc 7-10 gadiem radīsies jautājums: "Kas es esmu?" un "Kas būs tālāk?"

2.      Esi gatavs ilgam ceļojumam— var paiet 1 līdz 7 gadiem, lai taptu skaidrībā par savu nākamo soli.

3.      Sāc ar klusumu. Saki "paldies!" visām savām pieredzēm un mācībām līdz šim. Meklē un radi iespējamos nākotnes scenārijus.

4.      Eksperimentē. Atsakies no kādām lietām, aktivitātēm vai attiecībām, un meklē jaunas.

5.      Meklē atbalstu—koučs, terapeits, supervizors vai labs draugs var būt lielisks partneris tavā ceļā

6.      Definē savu misiju, vīziju un vērtības.


Lai top!

Comments


bottom of page